Foto's van de vakantie in Zwitserland van 1 augustus tot en met 8 augustus 2009.

We verblijven in Hotel Rigi in Weggis. De zondag en maandag verregenen, maar de rest van de week is prettig wandelweer.
Zondag gingen we nog droog met de boot naar Treib, maar eenmaal daar aangekomen regende het. Onderweg naar Bauen bleven de vergezichten steken in de wolken.
Maandag begonnen we gelijk met regen, de tocht naar de Rigi werd afgezegd en we staken over naar Burgenstock. Een korte, maar natte wandeling, zonder vergezichten.
Dinsdag, eindelijk met de oudste tandradbaan de Rigi op. Bovenop nog in de wolken, maar die verdwijnen redelijk snel.
Woensdag, onderlangs de Rigi, via Seebodenalp naar Goldau. Het is warm en we moeten in het begin flink stijgen. Bossen vormen een welkome afwisseling voor de brandende zon. Een lange afdaling naar Goldau volgt, waar we ons in het rond lopen voor de Rigibahn terug naar het hotel.
Donderdag, we varen naar het onderstation van de tandradbaan naar de top van de Pilatus. Deze tandradbaan is de steilste in zijn soort. Bovenop wandelen we naar de Tomlishorn en terug dalen we af naar Frakmunt. Hier maken we nog een rondwandeling, waarna we verder afdalen naar Kriens voor de bus naar Luzern. Met veel geluk halen we een aankomende bus en nog net de boot naar Weggis.
Vrijdag, varen naar Beckenried en met de kabelbaan omhoog naar Klewenalp. Daar komt het voorstel naar Niederbauen te lopen. Het blijkt een afwisselende wandeling. Aan het eind blijkt daar eerst een fikse klim en vervolgens een stevige afdaling in te zitten.